maandag 20 juni 2011

19 juni Delano - Oakhurst

Vandaag is het vaderdag. Ik moet helaas bekennen dat ik eerder eraan dacht om Jos te bellen dan aan het feit dat het vaderdag was. Daarom hebben we geen foto’s van deze heuglijke gebeurtenis.. Julia en Bram hadden wat gemaakt in Nederland en helemaal mee hierheen gesmokkeld zonder dat papa het gezien had. Geweldig!
Ze zijn zo trots op ‘hun’ maaksels (alhoewel Bram bij zijn cadeau zegt: “Hèt Juja maak vanne Papa!, lief hè!”). In ieder geval bedankt mam!! ;o)
Daarna dus Jos gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Bleken we een dag te laat te zijn…. Nou ja, het was ook vaderdag, dus meteen maar die kans aangegrepen!! Jos, we maken het nog goed hoor! We hopen dat we de Stetson door de douane krijgen, want je weet toch wat ze zeggen hè?: “With a Stetson, you get some!” ;o)
Anyway..

We zijn tot Oakhurst (net voor Yosemite) gereden.
Een vrolijke man bij de Tourist Info weet ons te vertellen dat Yosemite VOL is.
Er is op National Geographic Channel bericht geweest dat er uitzonderlijk mooie watervallen zijn dit jaar (mooier dan ooit). We kunnen volgens hem beter hier een camping zoeken, want hoe korter je bij het park komt, hoe voller ze zitten.
We besluiten de rest van de dag door te brengen bij Brass Lake, een paar mijl verderop (ik moet van Philippe het volgende zeggen: “Alwaar de fantastische Philippe wederom een fantastische plek met magnifiek uitzicht weet te bemachtigen” . Zo en nu 'cut the crap' en verder).
Lake Brass is erg mooi. We staan met de camper zo’n 20 meter van het water af. De kids hebben een strandje om lekker te knoeien, Philippe leest een boek en ik bak brownies en red het zelfs ook nog om in mijn eerste boek te beginnen!! Dit is onverwacht genieten.



Het strandje schittert trouwens wel heel veel en bij nadere inspectie vinden we kleine ‘gouden’ steentjes tussen het zand.
Om 18:00 zijn we weer op de camping. Daar maak ik wat te eten en na een erg leuk potje voetbal gaan de kinderen lekker slapen.
Wij zoeken nog een tijd naar een camping in San Francisco, want deze zijn hartstikke duur. Je betaald hier 50 – 80 dollar zonder tax voor een plaats voor onze camper (en meer). Morgen beslissen we!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten