vrijdag 10 juni 2011

9 juni Yellowstone – Evenstone

Onze planning voor vandaag was om tot ongeveer 12 uur bij Old Faithful rond te lopen en daarna beginnen te rijden door Grand Teton NP en dan te kijken hoe ver we kwamen.
Helaas ging onze waterpomp kapot en zijn we eerst naar Old Faithfull gereden, want daar was een service station. De medewerker daar kon Philippe zijn vermoeden inderdaad bevestigen, maar vertelde ons dat hij zelf geen waterpomp op voorraad had. Hij belde voor ons naar Fishing Bridge en daar hadden ze er gelukkig wel één.
We zijn nog even het terrein van Old Faithful op gelopen, maar daar was het heel erg koud en we zijn naar het Old Faithful Inn gaan kijken (een heel oud hotel geheel gemaakt van hout een stenen uit de omgeving).


Omdat het toen al bijna 13:00 was en het weer begon te regenen zijn we maar door gereden om de waterpomp te laten vervangen. Waarschijnlijk moest het zo zijn, want op weg naar Fishing Bridge hebben we een beer gezien!! Hij was vrij kort bij de weg en we hebben mooie foto’s gemaakt.

Uiteindelijk reden we pas om 15:00 weg uit fishing bridge.

Grand Teton NP is mooi, prachtig zelfs. De bergen, die bedekt met sneeuw vlak naast je uit de grond lijken te rijzen geven heel mooie vergezichten en ook doordat hier weer de zon doorbreekt, die we in Yellowstone zo hebben gemist genieten we extra van het mooie uitzicht.



Maar meer dan een uitzicht is het niet, dus we besluiten toch door te rijden naar Jackson, net buiten het park.
Jackson blijkt een heel leuk cowboystadje tussen de bergen te zijn. We kijken of we ergens kunnen stoppen, maar met dat grote gevaarte gaat dat hier niet lukken. Achja, dan eten we buiten Jackson.
Het inmiddels 17:30, denken we, we hebben namelijk drie apparaten die allemaal een andere tijd aangeven. Philippe zegt dat hij nog wel zin heeft om een flink stuk te rijden en we besluiten wat simpels (soep met pannenkoeken) klaar te maken en daarna door te rijden totdat Philippe moe is.
Ik ga lekker met de kindjes spelletjes doen achterin en later gaan ze ‘spelen’ in de alkoof. Nou van dat spelen komt niets terecht, want na 2 minuutjes slapen ze al. Dit geeft ons de mogelijkheid om lekker door te rijden (ja lekker, want we genieten met volle teugen van het avondlicht tegen de bergen) en we komen uiteindelijk in het donker tot de parkeerplaats van WalMart in Evanston, waar we tussen de truckers en (blijkt ’s nachts) naast een treinspoor in felle verlichting héérlijk overnachten. 

We zijn nu zo ver gekomen dat we morgen in één ruk door kunnen rijden naar Arches NP en daar in de buurt een camping met het felbegeerde zwembad kunnen vinden waar we dan twee nachten zullen verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten