vrijdag 10 juni 2011

8 juni Norris Geiser Basin – Midway Geiser Basin – Old Faithful – Madison Campground

Vanmorgen een (voor de kleintjes) enorme wandeling gemaakt door het Norris Geiser Basin.
Wat is het hier mooi en surrealistisch! Overal om ons heen komt stoom uit de grond en er zijn waterpoelen en stroompjes met de mooiste kleuren. Ik vraag me af of het überhaupt wel veilig is om hier te lopen, want de grond is hier zo instabiel als wat.
We zien de ‘steamboat geiser’ uitbarsten en zien een hele hoop dingen die niet aards lijken te zijn.



Daarna verder. Helaas begint het bij onze volgende stop zo hard te regenen dat we niet de camper uit gaan. Na een uur wachten neemt Philippe wel even een kijkje, maar hij zegt dat het niet anders is dan op de andere plaatsen en dus rijden we door naar naar Midway Geiser Basin. Gelukkig regent het hier wat minder en kunnen we hier wel naar buiten.
We zien door de enorme stoom heen weer verschillende basins met prachtige kleuren.  En wanneer we terug lopen naar de camper lopen er allemaal bizons over de parkeerplaats.

Door naar Old Faithful. Hier regent het weer, helaas. We wachten op de uitbarsting van Old Faithful (voorspeld om 17:27, maar om 17:45 zijn we zo koud en nat dat we vertrekken en net op het moment dat we tussen de andere mensen uit zijn begint hij natuurlijk te spuiten..

We eten wat in het fast food restaurant bij Old Faithful en rijden dan 17 mijl door naar de dichtsbij zijnde camping. Deze blijkt dicht en er word ons meteen verteld dat de volgende camping ook dicht is. Het is inmiddels 19:30 en we willen morgen nog terug naar de Old Faithfull area, dus besluiten we toch maar terug te rijden naar Madison Campgroud, zo’n 33 mijl terug… Onderweg worden we wel nog getrakteerd op een kudde bizons met ongeveer 5 kalfjes die eerst de rivier over zwemmen en daarna voor onze neus de weg over steken. 

Geweldig om te zien en Julia is helemaal verliefd op de kalfjes: “Mama! Een kalfje keek naar mij!!!”. Bram ligt al lang te slapen. Na aankomst gaan wij ook slapen, morgen een lange dag, want dan gaan we terug naar de geisers en daarna een flink stuk rijden.

’s Nachts valt Julia uit het hoge bed. Gelukkig is er niets aan de hand. Ze heeft zich alleen geschrokken. Ze heeft waarschijnlijk zó onrustig geslapen dat ze over Bram heen is gefriemeld en toen over het randje is gekukeld.
Trouwens, voor de geinteresseerden. Met Bram zijn vingertje gaat alles weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten